Песто је један од омиљених прелива, можете га комбиновати у разним јелима, одлично иде са брускетима, пилетином и пастама. Наш данашњи предлог су пене са песто сосом.
Састојци:
- 2 шоље листова свежег босиљка
- 4 чена белог лука
- 1/2 шоље маслиновог уља
- 40 грама кикирикија
- 40 грама ораха
- 1/2 шоље пармезана
- со
- бибер
- према потреби воде
- 10 листова свеже нане
Припрема:
У блендер додати листове свежег босиљка, нане, кикирики, орахе, бели лук и све то уситните.
Затим додати пармезан и маслиново уље, поново изблендати и зачинити по укусу. Уколико је потребно додајте и мало воде да бисте добили конзистенцију глатке пасте.
Овако направљен сос прелите преко обарених пена. Ако вам остане соса можете га чувати у фрижидеру и до 15 дана.
Пријатно!
Nemojte da bacate vodu od krompira, iskoristite je da poboljšate ukus jelima
Преузмите андроид апликацију.