Почетна > Свет
Свет

Румунија: Не назире се крај пандемије, биће и 20.000 случајева

Привремени румунски министар здравља Чеке Атила изјавио је да се тренутно не назире крај пандемије ковида-19 у тој земљи и да постоји могућност да стопа заразе достигне 20.000 случајева дневно.
Фото: Pixabay/Eu_eugen

“Крај пандемије се данас не назире, чак ни прогноза. Слушамо свакакве прогнозе и мишљења. Наравно да су важне, али неке се остварују, док друге не, као што се догодило и у другим таласима“, изјавио је румунски министар здравља, а преноси агенција Ађерпрес.

Навео је и да Румунија још није на врхунцу пандемије.

“Постоји могућност да се достигне бројка и до 20.000 случајева дневно. То је могућност која се, нажалост, не сме искључити“, рекао је министар на приватној румунској телевизији Б1ТВ.

У истом контексту, он се осврнуо и на оне који не верују у вакцинацију и оспоравају увођење зеленог сертификата, с обзиром да је то документ који се користи у свим западним земљама.

“И Француска је онда неуставна, Немачка је недемократска, а Италија исто, и тако даље. Не знам да ли је пригодно да министар ово каже: сви ови људи су онда глупи а ми смо паметни, и знамо боље да нам не треба овај сертификат“, рекао је иронично министар.

Наводи и да би највећа захвалност медицинском особљу, исцрпљеном пандемијом, била изречена ако се становништво вакцинише, јер би се на тај начин олакшао њихов рад у болницама.

SZO još procenjuje Sputnjik V vakcinu

Преузмите андроид апликацију.