Почетна > Србија
Србија

Имамо на десетине повређених, Вучић иде у Рашку

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је десетине Срба повређено током упада на север КиМ и додао да се председник Србије Александар Вучић хитно упутио у Рашку где ће у 15 часова имати састанак у касарни са Србима са Косова и Метохије.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Петковић је рекао да је овако „драматичну ситуацију“ проузроковао премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

„Због тога се Вучић хитно упутио у Рашку, а пре састанка ће обићи и неке друге локације“, рекао је Петковић на ванредној конференцији за новинаре.

Он је додао да су се јутрос у пола десет, како је навео, по „очигледном налогу психопате Куртија“, албански полицајци из јужног дела Косовске Митровице, заједно са припадницима РОСУ који су били до зуба наоружани и опремљени бојевом муницијом, шок бомбама, сузавцима, и у оклопним возилима, упутили и упали поново на север Косова и Метохије, тачније у Косовску Митровицу и у Звечан.

„Имамо на десетине повређених наших људи“, рекао је Петковић.

Указао је да је ово седми пут да припадници РОСУ, до зуба наоружани, упадају на север Косова и Метохије и сукобљавају се са голоруким српским народом.

Još jedna provokacija Kurtija, obavešten Lajčak

 

Преузмите андроид апликацију.