Почетна > Србија
Србија

Традиционално добри односи Србије и Демократске Републике Конго

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић и министар регионалног развоја Демократске Републике Конго Дидијер Мазенга Муканзу оценили су данас да су односи две државе, од успостављања дипломатских односа пре 60 година, традиционално добри и пријатељски, саопштило је Министарство спољних послова.
Фото: Танјуг/Бранко Лазић

Како се наводи, министар Селаковић захвалио је министру Муканзу на учешћу на скупу Покрета несврстаних земаља, који је оценио као изузетно значајан и веома успешан.

Шеф српске дипломатије је истакао да би две земље требало да одржавају добру динамику политичког дијалога и наставе са реализацијом посета на високом и највишем нивоу, али и да посвете пажњу развоју економских односа.

Као области у којима је могуће унапредити сарадњу Селаковић је навео трговину, пољопривреду и ИТ сектор, наводи се у саопштењу.

Министар је саговорнику из Конга захвалио на принципијелном ставу његове земље у вези са непризнавањем тзв. Косова и доследном позиционирању по том питању у међународним организацијама.

Такође, како је саопштено, Селаковић је истакао да је повећан број стипендија у програму „Свет у Србији“ и позвао младе из Конга да искористе могућност бесплатног студирања у нашој земљи, додавши да је уверен да ће то допринети даљем унапређењу односа двеју земаља.

Srbija i Venecuela potpisale Memorandum o razumevanju i saradnji

 

Преузмите андроид апликацију.