Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како изгледа савршена шминка за посао

Постоје правила којих се морамо придржавати. Шминка за вечерњи излазак у клуб, одлазак у биоскоп или на посао није исто. Када кренете на посао, погледајте најважније савете за сређивање. У пословном свету постоје три основна правила за шминкање. Где је граница између премало и превише шминке, када је посао у питању?
Фото: Pixabay/Kaboompics

Ово питање је вероватно већина жена поставила себи бар једном у животу, било да је у питању разговор за посао или свакодневни одлазак на посао. Ево неколико савета да изгледате савршено на послу.

Једноставност

Једно од правила за пословну шминку је једноставност. Није поента да свако јутро проводите сат времена испред огледала. Јер што вам је више времена потребно да се нашминкате, морате се раније пробудити, и тако мање спавате и не одмарате довољно. Шминкајте се једноставно и пазите да није нападно, односно с превише слојева.

Фото: Pixabay/ Engin_Akyurt
Хидратација

Да бисте избегли исушивање коже, морате пазити на добру хидратацију. У канцеларијама клима уређаји јако исушују кожу. Зато обавезно пре шминкања нанесите добру хидратантну крему.

 Дискретност

Најважније за пословни маке уп је да не изгледате као да имате маску на лицу. Само поправите изглед и сакријте недостатке, а посебно пазите да ублажите подочњаке и истакнете здрав тен.

Фото: Pixabay/Bru-nO
Шминка на очима

Избегавајте дебеле слојеве ајлајнера. Акосе одлучите за „smokey“ ефекат на очима, одаберите дискретнију боју, а ајлајнер нанесите веома танко уз саму линију трепавица. Маскара се препоручује само у једном слоју, јер се тако неће размазати након више сати на вашим трепавицама. Избегавајте шљокице да стављате било на капке, било као хајлајтер.

Uklonite lako fleke od tečnog pudera sa garderobe

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке