Почетна > Србија
Србија

Отворен Шести регионални скуп о меланому

Члан Градског већа Града Београда Фадиљ Еминовић отворио је данас Шести регионални скуп о меланому у организацији Удружења пацијената оболелих од меланома (УПОМ).
Фото: Танјуг/Беоинфо/Секретаријат за информисање града Београда

Скуп ће се током предстојећег викенда одржати у свечаној сали Старог двора, а посвећен је оболелима од меланома у доба короне, саопштено је из Секретаријата за информисање Града Београда.

“’Током предстојећег викенда у Старом двору имаћемо прилику да угостимо лекаре и пацијенте оболеле од меланома из целог региона. Ове године тема је меланом у доба короне. Претходна и ова година биле су посебно изазовне имајући у виду пандемију корона вируса“’, рекао је Еминовић.

Он је додао да се ове године посебно, поред превентиве, наглашава значај вакцинације свих грађана, чиме ће се на посредан начин заштити посебно угрожене групе пацијената.

Еминовић је навео да ће на овом скупу лекари заједно са пацијентима моћи заједно да дискутују о изазовима на које наилазе оболели од меланома у време короне.

Он је нагласио и значај дизања свести о овој болести, као и важност превентивних прегледа.

“’Оваквим скуповима и актуализовањем тема као што су превенција и лечење оболелих од меланома, те повезивање са стручњацима и институцијама локалне самоуправе шаљемо снажну поруку подршке свима који се боре са овом болешћу“’, закључио је Еминовић.

Poziv preduzetnicima da koriste mere politike zapošljavanja

 

Преузмите андроид апликацију.