Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Немојте бацати искоришћене кесице чаја, за пуно тога се могу опет употребити

Пар искориштених врећица чаја ставите у топлу воду и у њу намочите масно суђе, отприлике пет до десет минута и решити ћете се тврдокорних масних мрља.
Фото: Pixabay/Humusak

Сви знају да се врећице чаја попут комадића краставца стављају испод очију како би се смањила натеченост, али да ли сте знали да их можете користити за чишћење или ублажавање опекотина? Ево зашто не бисте требали бацити искоришћене кесице чаја и за шта их поново можете користити:

Заштитите своја омиљена јела од рђе

Танини су антиоксиданти који се најчешће налазе у црном чају, а такође су одлични у борби против рђе на посуђу: након прања посуђа, употребљене једноставно премажите врећицом црног чаја и осигураћете му дужи век трајања.

Уклоните непријатне мирисе из фрижидера

Ставите отворену посуду са искоришћеним кесицама чаја у фрижидер да бисте уклонили непријатне мирисе из ње.

Фото: Pixabay/mohamed_hassan
Уклоните масне мрље са посуђа

Ставите неколико коришћених кесица чаја у топлу воду и намочите у њих масно посуђе, на пет до десет минута и решићете се тврдоглавих масних мрља.

Умири кожу након убода или опекотина

Танини присутни у чају имају моћ да регенеришу кожу и ублаже реакције површине коже након убода различитих инсеката и опекотина од сунца. Једноставно притисните врећице уз кожу и оставите неколико минута.

Уклоните мирисе хране са коже

Неке намирнице, попут лука, белог лука или рибе, остављају непријатан мирис на прстима који се тешко испире, али се може уклонити трљањем коже коришћеним кесицама чаја.

Зачините пиринач

Ако волите пиринач, али бисте понекад волели да „зачините“ његов благ укус, кесица чаја може бити од помоћи. Када кувате пиринач, додајте и искоришћену кесицу чаја у воду. То ће дати шмек укусу пиринча.

Непријатни мириси

Чај има моћ да замаскира непријатне мирисе. Можда није лоша идеја ставити искоришћену кесицу чаја на дно канте за смеће или у посуду за нужду ваше мачке, на пример.

Uklonite lako fleke od tečnog pudera sa garderobe

Преузмите андроид апликацију.