Почетна > Свет
Свет

Први аутомат-ресторан у Бечу

У Бечу је отворен први аутомат-ресторан „Foodie Fridge“ који ће 24 сата дневно нудити гурманска јела за понети.
Фото: WikimediaCommons/Ciell

„Аутомати су само средство које оправдава циљ. Желимо људима да приближимо укус“, изјавио је Александер Билаш, оснивач предузећа.

За припрему јела се користе углавном регионални, органски производи, а рецепти су израђени у сарадњи са бечким ресторанима. Јела се хладе и пакују у еколошке амбалаже, а рок трајања је три до четири дана. Свако ко жели, може да купи високо квалитетна јела притиском на дугме у било које доба дана и ноћи. Плаћање је могуће картицом на лицу места или путем апликације.

„Идеју за ресторан сам добио, јер сам доста на путу и једног дана сам се запитао мора да постоји још нешто осим сендвича и паприкаша. У многобројним разговорима са гастрономима смо тражили јела која су укусна, квалитетна, здрава и лагана. Пронашли смо одговарајућа јела у тајландској, шпанској, италијанској, али и у аустријској кухињи. Да би било занимљиво јеловник се стално мења“, објашњава Билаш.

У ресторану такође постоје аутомати са пићем, са грицкалицама као што је вегански чипс и дезертима регионалних бечких мануфактура. Одељак „Pimp my food“ нуди додатке за јела као што су Буфало моцарела, чери парадајз са балзамико дресингом, зачине и многе друге. У понуди аутомат-ресторана је 300 различитих производа, али се не могу наћи имена великих концерна. Ресторан ће организовати редовне дегустације, а повратне информације потрошача ће помоћи у оптимизацији понуде.

Ognjen Karanović: Nemačka je izabrala (prvi deo)

 

Преузмите андроид апликацију.