Здравије варијанте омиљених посластица све су више на цени и све су пожељније међу поклоницима здравог живота и природних састојака. Испробајте рецепт за сирове „brownie“ штангице с орашастим плодовима, семенкама и кремом од ароматичног рогача.
Састојци:
За бисквит:
- 1 шоља ораха
- 1 шоља лешника
- ¼ шоље сусамовог семена
- 4 кашике рогача у праху
- 15 урми
- 4 кашичице есенције ваниле
- 1 кашичица тахинија
- 10 листова свеже нане
- 1 кашичица сока од лимете
- нарендана кора целог лимуна
Састојци за крему:
- 4 кашике кокосовог уља
- 4 кашике рогача у прах
- 4 кашике јаворовог сирупа
- 2 кашике биљног напитка од бадема
- кашичица есенције од ваниле
Припрема:
Припремите калуп, намастите га и обложите папиром за печење. У мултипрактику уситните орахе, лешнике и сусам, потом додајте рогач и ванилу и још кратко блендајте док не добијете текстуру брашна. Уситњеним орашастим плодовима и семенкама додајте урме, тахини, менту, сок и нарендану кору лимуна те блендајте док се све не повеже у једноличну смесу. Смесу затим равномерно распоредите у калуп и одложите са стране док припремате крему. Кокосово уље растопите у лончићу те додајте јаворов сируп и рогач у праху. У лончић затим додајте ванилу, млеко од бадема те добро измешајте како би крема била глатка и без грудица. Крему прелијте преко бисквита и оставите хладити преко ноћи. Пре сервирања колач извадите из калупа и режите на прутиће.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.