Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Стоп насиљу над политичким неистомишљеницима (ВИДЕО)

Чињеница стара колико и сама политика јесте да ће у њој увек бити супротстваљене две струје, две стране сасвим супротних ставова које ће се међусобно надметати за симпатије грађана и могућност да њихов живот учине бољим – власт и опозиција.
Фото: Градске инфо

Нови Сад познат је као град у коме су љубав и толеранција одвека били израженији него у неким другим градовима. То смо усвојили и навикли да се дичимо епитетом можда најкултурнијих грађана на овим просторима. Међутим, такав статус не траје заувек и да би нас и даље описивао морамо се понашати у складу са њиме.

Синоћ је у вечерњим часовима син Борислава Новаковића, бившег председника Скупштине града Новог Сада, а уједно тада и првог човека Града, Никола Новаковић у алкохолисаном стању демолирао излоге и врата страначких просторија Српске напредне странке на Булевару ослобођења.

Било којој страни да припадамо, и какви год били ставови које заговарамо, да ли стварно живимо у времену када се немоћ доласка на власт регуларним путем изражава на овај начин?

Да ли је у данашње време заиста нормално да уместо трагова успеха, за собом остављамо крваве трагове на излозима политичких неистомишљеника?

Никола Новаковић је у тренутку привођења у крви имао 1,82 промила алкохола, а свој бес је исказао на крајње непримерен начин угрозивши како безбедност других грађана, тако и самога себе.

Политичка дебата осмишљена је као ванвременски простор у коме се сукобе неистомишљеници. Поражавајућа чињеница је да су то схватали чак и људи пре неколико стотина година, у односу на које ми данас сматрамо да смо узнапредовали.

Син Боре Новаковића демолирао просторије Српске напредне странке.

Сви имамо права на различите ставове и погледе на свет, и свако има право да своју политичку поруку пренесе на за њега најбољи могући начин.

Сматрамо да је за сваку осуду пропагирање вандализма и говора мржње који је данас све присутнији у друштву, а како изгледа изражавање политичке нетрпељивости у 21. веку можете погледати на следећим снимцима.

 

Преузмите андроид апликацију.