Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Вариво од леблебија са поврћем

Здраво јело предивног укуса које је препуно витамина и минерала .
Фото: Pixabay/Czendon
Састојци:
  • 1 главица црног лука
  • 3 чена белог лука
  • 1 шаргарепа
  • 1 црвена паприка
  • 1 конзерва парадајз пелата
  • 150 грама леблебија
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 кашика вегете
  • 1 кашика слатке млевене паприке
  • 1 кашика кима
Припрема:

На маслиновом уљу продинстати ситно сецкан црни лук па додати ситно сецкан бели лук само на пар минута. Шаргарепу ољуштити и изрендати па додати луку да се динста. Поклопити. Затим додати ситно сецкану црвену паприку сечену на танке колутиће. Промешати добро, ставити поклопац и оставити да се динста 20 мин уз повремено мешање. Кључ успеха овог јела је у дугом дистању да се сви укуси повежу. Након тога додати целу конзерву парадајз пелата и зачинити, 1 кашику вегете, слатке млевене паприке и кима. Поклопити и оставити да се кува 10 минута.
Потом додати 150 грама леблебија које сте претходне ноћи ставили у воду да набубре. Оставити све да се кува док леблебије не смекшају.

Пријатно!

Recept dana: Pileći bataci u karamelizovanom luku

Преузмите андроид апликацију.