Ако сте скували пилећу супу са пуно поврћа, а у њу сте ставили делове пилетине које баш и не волите, препоручујемо вам да направите укусну домаћу паштету.

Састојци:
- Кувана пилетина из чорбе, око 300 гр
- Кувано поврће из супе
- 1 тврдо кувано јаје
- два средња кисела краставца
- 1 кашика сенфа
- 2 кашике павлаке
- 2 кашике маслиновог уља
- сок од пола лимуна
- со, бибер
Припрема:
Пилеће делове које сте скували у чорби охладите и прстима пажљиво одвојите месо од костију. Можете користити и пилећу кожу, као и изнутрице – стомак, срце и јетру. Скувајте једно јаје.
Месо које сте одвојили од костију и тетива и јаје исецкано на коцкице ставите у сецкалицу. Мешајте док не добијете кремасту текстуру.
Пребаците две трећине паштете у другу чинију, а једну трећину оставите у сецкалици. Сада у сецкалицу додајте претходно исецкане краставце, сенф, павлаку и маслиново уље. Мешајте док не добијете кремасту текстуру. Ова смеша ће бити мало ређа.
Ручно помешајте са остатком паштете коју сте одвојили и добићете свиленкасту паштету.
На крају додајте лимунов сок и зачините по жељи, па охладите пре сервирања.
Савет:
Ако желите да припремите паштету од пилећих прса, једноставно их скувајте у сланој води заједно са поврћем по избору и наставите да следите рецепт.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.