Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Грешке које сви правимо у припреми динстаног меса

Постоји неколико финих детаља у припреми динстаног меса којих се морате придржавати да бисте увек постигли добар резултат.
Фото: Pixabay/orko46

Најпогоднији комади меса за динстање су жилави комади меса, телећа ребра и свињска лопатица.

Месо је пожељно динстати у лонцу са дебелим дном, јер се топлота равномерно распоређује и нема опасности да загори.

Класично динстање подразумева прво печење меса како би се сокови задржали унутра и спречило да се месо превише осуши током кувања.

После кратког пржења меса на високој температури, додаје се мало воде, али не превише, да динстање не пређе у кување.

Процес динстања траје дуго и одвија се на лаганој ватри.

Током кувања ствара се водена пара која се кондензује на поклопцу лонца, а затим се враћа у месо, чинећи га нежним и ароматичним.

Kako se pravi vinjak i ima li veze sa vinom?

Преузмите андроид апликацију.