Лосос са пестом је једноставно јело које ће обичан оброк средином недеље претворити у праву гозбу.

Укусан домаћи оброк током радне недеље понекад је само тестенина преливена сосом из продавнице, али то не мора бити тако.
За исто време можете припремити многа маштовита и веома укусна јела, а осим што ћете уживати у правом гурманском искуству, учинићете и нешто добро за своје здравље.
Лосос прекривен пестом је једно такво јело. За припрему је потребно само 15 минута и само пет састојака, преноси Пун куфер.
Састојци:
- 4 филета лососа, без коже
- 6 кашика песта од босиљка
- 3 кашике презле
- 3 кашике ренданог пармезана
- маслиново уље
Припрема:
Загрејте рерну на 220 степени.
Ређајте филете лососа на плех са горњом страном, оном на којој је била кожа, окренутом надоле.
Сваки филе премажите дебелим слојем песта.
Помешајте презле и пармезан и поспите песто.
Прелијте са мало уља и пеците око 10 минута.
Пријатно!
Žuta, zelena i crvena – Svaka jabuka donosi posebne prednosti za zdravlje
Преузмите андроид апликацију.