Са годинама се дешавају промене у телу које захтевају ревизију многих навика, укључујући исхрану.

Тако је америчко издање Мy Домаине, заједно са стручњацима из области здраве исхране и водећим нутриционистима, саставило листу од 5 намирница које треба избегавати после 30 година – посебно за жене.
Шећер води у рејтингу, изазивајући упалне процесе у телу и оштећујући колагена и еластинска влакна, која су одговорна за младост и здравље коже. Штавише, одбијање чистог шећера неће решити проблем, јер многи производи садрже „скривени“ шећер, чију количину такође морате регулисати.
Затим следе разни вештачки зачини и сосеви, а стручњаци препоручују да се замене природним зачинима и домаћим сосовима.
Девојкама старијим од 30 година (и раније, у ствари, такође) саветује се да одустану од тестенине ниског квалитета, дозвољавајући себи само тестенине направљене од дурум пшенице.
Из исхране треба прецртати и пециво и бели хлеб који садрже велику количину шећера и глукозе, што може да поремети производњу колагена и многих протеина у телу. Дајте предност хлебу од целог зрна и здравим слаткишима.
Супротно свим митовима о предностима дијеталних напитака, стручњаци не саветују девојке преко 30 година да их узимају: штетне супстанце у њиховом саставу негативно утичу на хормоне штитне жлезде.
Da li ste zabrinuti čim se probudite? Ovih 5 saveta će smanjiti jutarnji stres
Преузмите андроид апликацију.