Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Колач са јабукама и циметом

Овај колач је идеалан за све љубитеље једноставних, а укусних посластица, који желе да уживају у нечему што ће их подсетити на домаћу атмосферу и љубав коју маме и баке улажу у припремање својих омиљених посластица.
Фото: Pixabay/o congerdesign
Састојци:
  • 4 јаја
  • 2 шоље шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 2 шоље гриза
  • 2 шоље ораха
  • 1 шоља уља
  • 1 шоља млека
  • 2 кашике какаоа
  • корица једног лимуна
  • 4 рендане јабуке
  • 2 кашике цимета
  • 200 г црне чоколаде и 2 кашике уља
Припрема:

Прво помешајте јаја, шећер и ванилин шећер док не добијете пенасту смесу. У другој посуди помешајте све суве састојке: гриз, орахе, цимет, какао и корицу лимуна.

У мешавину јаја додајте суве састојке, па сипајте уље и млеко. Све добро измешати.

На крају додајте рендане јабуке и поново све добро промешајте. Сипајте смесу у претходно науљени плех. Пеците на 200°Ц око 40 минута или док чачкалица не изађе сува.

За припрему прелива отопите чоколаду са две кашике уља и прелијте печени колач. По жељи торту можете украсити додатним орасима, шећером у праху, па чак и шлагом.

Овај колач је одличан за све прилике. Комбинацијом јабука, ораха и цимета добићете богат и сочан десерт који ће задовољити све љубитеље слаткиша.

Пријатно!

Ovo prirodno sredstvo za čišćenje će vam pomoći da odčepite odvod

Преузмите андроид апликацију.