Овај колач је идеалан за све љубитеље једноставних, а укусних посластица, који желе да уживају у нечему што ће их подсетити на домаћу атмосферу и љубав коју маме и баке улажу у припремање својих омиљених посластица.
Састојци:
- 4 јаја
- 2 шоље шећера
- 1 ванилин шећер
- 2 шоље гриза
- 2 шоље ораха
- 1 шоља уља
- 1 шоља млека
- 2 кашике какаоа
- корица једног лимуна
- 4 рендане јабуке
- 2 кашике цимета
- 200 г црне чоколаде и 2 кашике уља
Припрема:
Прво помешајте јаја, шећер и ванилин шећер док не добијете пенасту смесу. У другој посуди помешајте све суве састојке: гриз, орахе, цимет, какао и корицу лимуна.
У мешавину јаја додајте суве састојке, па сипајте уље и млеко. Све добро измешати.
На крају додајте рендане јабуке и поново све добро промешајте. Сипајте смесу у претходно науљени плех. Пеците на 200°Ц око 40 минута или док чачкалица не изађе сува.
За припрему прелива отопите чоколаду са две кашике уља и прелијте печени колач. По жељи торту можете украсити додатним орасима, шећером у праху, па чак и шлагом.
Овај колач је одличан за све прилике. Комбинацијом јабука, ораха и цимета добићете богат и сочан десерт који ће задовољити све љубитеље слаткиша.
Пријатно!
Ovo prirodno sredstvo za čišćenje će vam pomoći da odčepite odvod
Преузмите андроид апликацију.