Аутентичан кромпир печен са лимуном баш као што то раде у Грчкој је нешто посебно.
Тајна није у састојцима, већ у припреми.
Састојци:
- 8 великих кромпира
- 3⁄4 шоље пилећег бујона
- 2 чена белог лука
- 1⁄3 шоље маслиновог уља
- сок од 2 велика лимуна
- 1 кашичица лимунове коре
- 1 кашичица сушеног оригана
- соли
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Огулите кромпир и исеците га на колутове.
Очистите бели лук и ситно исецкајте. Сада ставите све састојке у велику посуду за печење.
Кромпир добро измешајте тако да буде добро преливен лимуновим соком. Посолите.
Посуду за печење прекријте алуминијумском фолијом како би се кромпир заиста скувао у лимуновом соку и упио све укусе.
После 45 минута скините фолију и пеците печени кромпир још 15 минута. По жељи на крају поспите типичнијим грчким зачинима попут копра, нане или рузмарина.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.