Многи људи воле палачинке, али сама помисао да морају да буду за шпоретом да их спремају их одбија и радије посежу за још једним десертом.
Ипак, постоји начин да се лакше припреми већа количина чувеног десерта, а то је да се испече у рерни.
Поред основних састојака, припремите своје омиљене намазе и друге састојке попут воћа, здробљених колачића и орашастих плодова.
Ако немате свој рецепт за палачинке, потребни су вам ови састојци:
- два јаја
- 400 милилитара млека
- 160 грама брашна
- 100 грама шећера
- три кашике уља
Припрема:
Умутите јаја и додајте млеко и три кашике уља. Затим постепено додајте шећер и брашно и умутите. Смеша мора бити глатка и без грудвица. У већи плех ставите папир за печење и сипајте смесу. Пеците палачинке у загрејаној рерни на 200 степени око 15 минута. Када је палачинка испечена, надуване делове теста утисните и премажите жељеним преливима. Тесто исеците на жељене облике и уролајте као класичне палачинке.
Пријатно!
Dijeta sa suvim šljivama je toliko lagana, a skida kilograme neverovatnom brzinom
Преузмите андроид апликацију.