Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како спречити да банане поцрне у колачима

Банане су популаран састојак многих колача и десерта, али нажалост, имају тенденцију да брзо порумене након што се режу или излажу ваздуху.
Фото: Pixabay/Eusa_Ho

Смеђене банане могу да покваре изглед и укус ваших десерта, али постоји неколико једноставних трикова који вам могу помоћи да ваше банане изгледају свеже, без обзира колико дуго стоје вани.

Ако банане нису прекривене шлагом или неким другим премазом, једноставно их можете прелити воћним соком. Киселина у воћном соку помаже у спречавању ослобађања ензима који изазивају поруменелост.

Најчешће се користи сок од лимуна, поморанџе или ананаса, али можете користити и лимунаду или једноставно исцедити лимун директно на исечене банане. Ово ће значајно смањити могућност њиховог потамњења.

Међутим, треба напоменути да овај метод може изазвати благи киселкаст укус у бананама и колачу због киселине у соку. Ако желите да избегнете овај ефекат, можете користити алтернативу – сок од јабуке.

Сок од јабуке има благ, сладак, али и благо киселкаст укус, који помаже бананама да задрже свежину, а да притом не мењају превише укус.

Поред воћних сокова, још једна одлична опција је мед. За овај трик све што треба да урадите је да растворите једну кашику меда у 100 мл воде и потопите исечене банане у ову мешавину око 30 секунди.

Мед не само да спречава поруменелост, већ и даје благу арому која може обогатити вашу торту.

Користећи ове једноставне трикове, можете бити сигурни да ће ваше банане у колачима остати свеже и прелепо, а ваш десерт имати бољи визуелни утисак и дуготрајан укус.

Kako da povećate unos proteina u organizam?

Преузмите андроид апликацију.