Почетна > Србија
Србија

Пријављивање за вакцину против сезонског грипа

Преко портала е-управа грађани се могу једноставно пријавити за вакцинацију против сезонског грипа која ће почети 15. октобра, изјавио је данас директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Србије Михаило Јовановић.
Фото: Pexels/Gustavo Fring

„Нема потребе да грађани буду регистровани на порталу, што значи да за старије укућане пријаву интересовања са основним подацима за вакцинацију могу да пошаљу и њихови млађи укућани“, рекао је Јовановић за ТВ К1.

Додао је да у основне податке спадају име и презиме, ЈМБГ, имејл адреса или мобилни телефон заинтересованог или неког укућанина.

Јовановић је навео да се у формулар на порталу е-управе уносе и подаци о томе на којој општини би грађанин да се вакцинише, да ли има неко од специфичних обољења и да ли је потребнa теренска екипа за вакцинацију, уколико не може да изађе из куће.

„Грађани одмах добију имејл или СМС поруку са потврдом пријаве, а када вакцинација почне 15. октобра слаћемо на исти начин поруке где и када могу да се вакцинишу. Вакцина има довољно, а приоритетне групе су старији до 60 година и они са хроничним обољенима, труднице и запослени у центрима за социјални рад“, најавио је Јовановић.

Нагласио је да ће вакцинација против сезонског грипа бити обављена на пунктовима за вакцинисање против ковида.

Novi sojevi probijaju imunitet

 

Преузмите андроид апликацију.