Иако многи људи свакодневно користе фритезе за припрему јела, понекад је најбоље да их прескочите због нереда или неуједначеног кувања, док је понекад лакше или ефикасније кувати оброк на традиционалан начин.
Фритезе су многима постале најбољи пријатељ у кухињи, правећи здравије верзије ваших омиљених јела за кратко време.
Међутим, овај кућни апарат вам не може помоћи да ускладиштите сву храну коју имате у остави, а стручњаци за здравље и безбедност упозоравају људе да избегавају да га користе за неке од најчешћих намирница у вашој кухињи.
Лиснато поврће
Лиснато поврће треба избегавати када је у питању кување у фритези. Врући ваздух ће већину лиснатог поврћа попут спанаћа, кеља и блитве учинити хрскавим. Чврсто поврће, укључујући прокулице и тиквице, може се кувати у фритези, али лиснато зеље је најбоље када се пржи или кува на пари.
Пилећи филе
Пилећа крилца, батаки и сви комади са костима савршени су кандидати за фритезу. Пилећа прса без костију немају много масти и лако ће се осушити, тако да нису најбољи избор. Међутим, ако их „заштитите“ са мало јајета и презла биће у реду, али „гола“ пилећа прса кувана у фритези често заврше сува или гумена.
Велики комади меса
Велики комади телећег или јагњећег меса обично су најбољи када се кувају на ниским температурама или користе методе спорог кувања, а не препоручује се њихово кување у фритези.
Броколи
Ако броколи умотате у фолију, можете користити фритезу да га брзо скувате. Ако их оставите непокривене и изложене врелом ваздуху, на крају ћете добити осушене врхове броколија који су све само не укусни.
Преузмите андроид апликацију.