„Red Velvet“ распуцанци су комбинација чувене америчке торте од црвеног бисквита и традиционалних божићних колача.
Састојци:
- 2 јаја
- 200 г шећера
- 150 г растопљеног путера
- 1 ванилин шећер или једна кашика екстракта ваниле
- 1 кашика црвене боје за храну
- 300 г глатког брашна
- корица једног лимуна
- прстохват соли
- пола прашка за пециво и кашичица соде бикарбоне
- шећер у праху
Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво, соду и прстохват соли. У другој посуди умутите путер и шећер док не постану пенасти, па додајте јаја, најбоље једно по једно. У мокру смесу додајте лимунову корицу, ванилију и црвену боју. Ако боја није доброг квалитета, биће вам потребно више од једне супене кашике за јарко црвену боју. Помешајте суве и влажне састојке у компактну смесу и ставите у фрижидер на најмање два сата. Извадите смесу и формирајте лоптице величине ораха. Сваку куглицу уваљајте у шећер у праху и ставите у плех обложен папиром за печење. Оставите размак између лоптица да се не би лепиле приликом печења. Пеците 10 минута на 180 степени. Пустите их да се охладе у послужавнику пре него што их пребаците у украсну божићну чинију.
Пријатно!
Dubai čokolada osvojila svet, ali i Srbiju – u čemu je tajna uspeha?
Преузмите андроид апликацију.