Домаћа карамела тако иде уз разне посластице, палачинке, сладолед – али и на кашичицу, а за припрему су потребна само три састојка.
Састојци:
- 200 г шећера
- 60 г путера на собној температури
- 120 мл слатке павлаке
Припрема:
Прво карамелизирајте шећер. Ставите шећер у велики лонац са дебелим дном на средњој ватри. Будите стрпљиви. Након неког времена видећете мале кристале, а затим непрестано мешајте док се шећер потпуно не раствори. Склонити са ватре и додати путер и све добро измешати. Додајте крему и наставите да миксате док не добијете компактну смесу сличну течном злату. Оставите да се потпуно охлади и ставите у теглу.
Савет:
За још бољи укус додајте прстохват соли.
Овако припремљена карамела се може додати разним посластицама, на пример колачима са сиром, прелити преко колача од јабука или савијаче од јабука, а одличан је и као прелив за палачинке меке душе.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.