Прекомерна употреба хемикалија за чишћење може оштетити ваш прибор за јело и оставити непријатне трагове или мирисе. Да бисте сачували свој сјај и продужили живот, уз неколико природних састојака, ваш прибор може поново бити као нов.
Један од најбољих и најсигурнијих начина да свој прибор за јело заблиста јесте да користите топлу воду и јабуково сирће. За овај поступак напуните велику посуду топлом водом и додајте неколико кашика сирћета.
У ову смесу ставите прибор за јело и оставите да одстоји око 20 минута. Након тога, једноставно га истрљајте сунђером. Овај процес ће очистити прљавштину и уклонити мрље, али будите пажљиви са количином сирћета, посебно ако имате сребрни прибор, јер прекомерна употреба може довести до оштећења.
Још један одличан природни начин је употреба соде бикарбоне.
У загрејану воду додајте неколико кашика соде бикарбоне, па у ову смесу ставите прибор за јело. Нечистоће ће омекшати, а након неколико минута можете их нежно очистити старом четкицом за зубе. Овај процес ће вашим додацима вратити њихов природни сјај и учинити их потпуно новим.
Још један трик који ће осигурати да ваши ножеви и виљушке врате свој првобитни сјај је алуминијумска фолија и морска со.
Прво што треба да урадите је да покријете судопер алуминијумском фолијом и долијете кључалу воду.
Затим додајте прибор за јело, соду бикарбону и морску со. Додајте бело сирће да све завршите. Оставите неколико сати. Алуминијумска фолија ће створити хемијску реакцију у којој се сва прљавштина са вашег прибора за јело преноси на лимену фолију.
Резултат ће бити очаравајући, а вашем прибору за јело ће бити враћен првобитни сјај. Ако имате прибор за јело који је изгубио сјај, испробајте овај једноставан трик.
Преузмите андроид апликацију.