Чоколадна торта са кексом идеална је за почетнике у кухињи, али и када желите нешто једноставно и брзо, а истовремено укусно. За припрему је потребно само 10 минута.
Састојци:
- 250 грама ситног кекса
- 120 грама шећера
- 120 грама путера или маргарина на собној температури
- 350 грама чоколаде
Припрема:
Калуп или посуду пречника око 20 центиметара обложите провидном фолијом и оставите са стране. Умутити путер или маргарин на собној температури док не постане пенасто, па додати шећер и умутити док се шећер не раствори.
После тога још топла додајте 150 грама отопљене чоколаде и наставите да мутите. На крају додати комадиће кекса и мешати кашиком.
Када смеса постане једнолична, пребаците је у посуду обложену фолијом и добро притисните да нема празнина. Оставите у фрижидеру неколико сати или у замрзивачу 20 минута, па прелијте отопљеном чоколадом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.