Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Почео 44. Фрушкогорски маратон

Током овог викенда на програму је 44. издање Фрушкогорског маратона, а на тој манифестацији учествује око 2.000 такмичара.
Фото: Скупштина Града Новог Сада

Последњи летњи викенд донео нам је маратон који има традицију још од 1978. године. Овогодишње издање подразумева 19 стаза различите дужине и висине. Директор самог догађаја, Ненад Сударов истакао је да маратон пре свега служи као психичко и физичко растерећење за сваког од учесника.

„Мислим да свима у овом тренутку недостаје физичка активност на отвореном, како бисмо се решили овог свакодневног стреса којем смо изложени. На сву срећу, време нас је послужило и мислим да ће сви који су дошли на Фрушку гору лепо провести и вратити у град са неким лепим утисцима“, рекао је Сударов.

Град Нови Сад је значајно помогао и овогодишњем издању Фрушкогорског маратона.

„Морам да кажем да су заиста многе генерације, не само Новосађани, имали прилику да посете обронке Фрушке горе и да на тај начин постану део богате историје Фушкогорског маратона. Нови Сад је заиста поносан на ову манифестацију и максимално је помаже сваке године кроз градска предузећа“, нагласила је Јелена Маринковић Радомировић, председница Скупштине Града Новог Сада.

Посебан део Фрушкогорског маратона предвиђен је за оне најмлађе. У недељу од 11 часова, на програму ће бити Стаза радости и задовољства дуга 4,1 километар. На њој ће учествовати деца предшколског узраста уз пратњу родитеља.

Danas se otvara 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.