Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта да радите ако пресолите кисели купус? Све што вам је потребно је ово поврће

Ово поврће упиће сав вишак соли.
Фото: Pexels/Elevate

Већина нас је оставила кисели купус за зиму и онда када је дошло време да се он проба схватили сте да је пресољен и да не можете припремити омиљено зимско јело – сарме.

То се углавном дешава када кисели купус припремате први или други пут. Временом и вежбањем учите да погодите праве пропорције.

Међутим постоји решење, а оно није да баците сав кисели купус. Природа се побринула и за то, постоји поврће које апсорбује пуно соли. То су, на пример, шаргарепа и зелени парадајз.

Да бисте поправили преслани кисели купус, потребно вам је око 1,5-2 кг шаргарепе и зеленог парадајза. Избушите их виљушком и додајте у купус. Тако ће упити вишак соли.

Али ако је ваш кисели купус и даље преслан, сваку главицу купуса морате на кратко потопити у кључалу воду.

Kako da svaki put savršeno ispečete kobasice?

Преузмите андроид апликацију.