Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Хрват објаснио зашто је Обрадовић тренерска громада

Дамир Мулаомеровић, бивши хрватски кошаркаш, има високо мишљење о тренеру Партизана Жељку Обрадовићу.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Њих двојица су имали прилике да заједно сарађују у Атини када му је Обрадовић био тренер у Панатинаикосу.

У подкасту „Инкубатор“, Мулаомеровић је објаснио зашто мисли да је Обрадовић најбољи тренер свих времена.

„Ја сам био код најбољег, тај најбољи је Жељко Обрадовић. Много је прича како и шта, а Жељко је у суштини најједноставнији тренер, човек зна свој посао. Само треба да слушаш, пратиш и радиш оно шта ти каже. Глупо је и причати о његовим кошаркашким квалитетима. Он је унутра и увек је ту 100 одсто. Кад се уђе у тај његов мод како он то ради, то изгледа јако једноставно“, изјавио је Мулаомеровић.

Њих двојица су заједно 2002. дошли до титуле у Евролиги. Тај финални меч са тада моћним Киндером, никада неће бити заборављен.

„То никада нећу да заборавим, у једној утакмици која је била фантастична, против такве екипе са Ђинобилијем и Грејнџером. Први пут је Жељко био тако миран, он је ту на психолошком нивоу одрадио сјајан посао. Невероватно је како је он то успео да од десетог играча извуче тај максимум, то је његова по мени најбоља особина. А онда је тај Пепе Санчез који је био најбољи пријатељ са Ђиноболијем и играо је на нула поена, али га је чувао у другом полувремену, да овај није дао шест поена. Жељко је дошао и рекао Пепеу, ‘јел можеш ти да чуваш овог свог пријатеља?’ ‘Па наравно да могу’, одговорио му је и видели сте све“, закључио је Мулаомеровић.

Још вести из спорта прочитјате овде.

 

Преузмите андроид апликацију.