Пилеће ногице су веома занемарена намирница, али су широм света заправо права посластица.
Иако нису толико популарне код нас, одлична су основа за здраве, укусне и хранљиве супе које греју душу и тело и чувају наше здравље.
Пилеће ногице се састоје од коже и тетива, а њиховим дугим кувањем настаје желатинаста супа или темељац, који се може користити за оплемењивање разних јела, попут варива, рижота и сосова.
Када кувамо пилећу супу, најчешће бирамо кости и неке друге делове пилетине, али је мање познато да суштина укуса заправо лежи у пилећим ногицама.
Зашто су пилеће ноге добре?
Осим тога, познати су по високом садржају колагена, протеина који помаже у одржавању структуре коже, костију, зглобова и везивног ткива.
Конзумирање хране богате колагеном може побољшати здравље зглобова и еластичност коже.
Без обзира на то да ли волите да једете пилеће батке, увек можете да припремите богату супу која се одлично слаже у хладнијим данима.
Преузмите андроид апликацију.