Почетна > Нови Сад

Нови Сад Сервисне информације

Прање и дезинфекција резервоара воде у среду! Могућ слабији притисак воде у граду

У среду, 30. октобра, ЈКП „Водовод и канализација” почиње са радовима на одржавању Новог резервоара у Фабрици воде. Ово је изузетно комплексан посао који изискује време, јер је неопходно потпуно пражњење резервоара, прање, преглед унутрашњости исправности резервоара, дезинфекцију и испирање.
Фото: Pixabay/Ralphs_Fotos

У питању су редовни периодични радови које је неопходно извршити у законом предвиђеном року.

Након што се заврши процес дезинфекције и испирања, почиње поновно пуњење резервоара и његово укључивање у редован експлоатациони режим.

Поред улагања у нове системе, неопходно је и редовно одржавање постојећих, а све са циљем стабилног водоснабдевања Новог Сада.

Због наведених радова, постоји могућност повремено слабијег притиска и минималног замућења воде у дистрибутивном систему од среде, 30. октобра до петка, 8. новембра.

Након што се заврши дезинфекција и испирање Новог резервоара, у плану је да се до краја календарске године исти посао обави у Старом резервоару на Фабрици воде.

Апелујемо на наше кориснике за разумевање и стрпљење јер су наведени радови неопходни зарад сигурнијег и стабилнијег водоснабдевања. Ови послови су део планског унапређења техничког система којима се обезбеђује:

  • стабилније водоснабдевање целе дистрибутивне водоводне мреже
  • већи проток воде кроз доводнике у погону за прераду
  • висок ниво квалитета воде

Treći po redu BLISKO! Festival kamerne muzike od 1. do 3.novembra

Преузмите андроид апликацију.