Почетна > Србија
Србија

Вучић: Противим се било каквој врсти поделе ЕУ или БРИКС

Председник Александар Вучић изјавио је данас да се противи било каквој врсти подела у Србији када су у питању Европска унија или БРИКС.
Фото: Танјуг/ Владимир Шпорчић
Вучић је гостујући на ТВ Прва оценио да се водила „језива“ кампања против Немачке и поручио да се то не сме радити, уз подсећање да они запошљавају 83.000 људи, односно да 300.000 људи живи од тога.

„Оно што је сад важно, што желим само да људи знају, ви имате оштру поделу у Србији против које сам страховито и изричито ћу се противити таквој врсти поделе. То је та подела Европска унија, Брикс. Језива је била кампања против Немачке, против Урсуле фон дер Лајен, против Анелене Бербок, што год ја мислим о Урсули фон дер Лајен, а мислим све најбоље, са Аналеном Бербок готово нисам ни у чему сагласан, али то не смете да радите, не зато што се некоме додворавате. Запошљавају 83.000 људи“, подсетио је Вучић.

На питање да ли је то део одговора на питање ЕУ или БРИКС рекао је да није и да је његов одговор много сложенији од тога.

Он је рекао да су се појављивала лажна истраживања јавног мњења везано за ЕУ и БРИКС.

Навео је да у 43 одсто који су за чланство Србије у ЕУ њих 50 одсто из странке чији је члан, а у 42 одсто који су за БРИКС су из СНС 54 или 55 одсто.

„Хоћу да вам кажем да СНС увек представља Србију и све различитости у њој, зато што је „цатцх-алл партy“, зато што обухвата све, и све што видите у самој Србији увек можете да видите и у тој политичкој партији. Није то баш све тако. Ово је под идеалним условима и ово је да се ја не изјашњавам директно. Моје директно изјашњавање за било коју од те две стране (ЕУ или БРИКС) јасно доводи до огромне предности за ту страну“, навео је Вучић.

Такође, истакао је да је Србија постала поприште хибридног рата, не само у домаћим већ и у светским медијима.

„У том хибридном рату у којем и једна страна говори о оној другој и њеном учешћу у хибридном рату, а она друга о оној првој, а исте су по том питању, дакле истим се методама служе, истим техникама се служе, исте политичаре на сличан начин користе и једнима и другима су пуна уста слободе, и једнима и другима су пуна уста заштите интереса Србије, а у ствари једни и други раде за трећу страну. И то је нешто што за мене постаје све теже да толеришем и трпим, јер ја нисам незналица, политички сам ветеран“, рекао је Вучић.

Он је рекао и да претходних дана ниједан разговор са светских званичницима није био лак, али да му је нешто лакше било са Робертом Фицом и Виктором Орбаном, али не са мање одговорности.

„А сви су били важни за земљу и пријатељски“, рекао је Вучић.

Lončar: Kovid bolnica u Batajnici postaje centar za dijalizu za ceo Beograd

Преузмите андроид апликацију.