Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Пијаца која је настала пре више од пола века и сведок је развоју једне градске четврти. Погодите о којој новосадској пијаци се ради?

Јавно комунално предузеће „Тржница“ броји десет градских пијаца, од којих је свака лоцирана у једном делу града. Свака од пијаца је по нечему посебна и позната у граду.
Фото: Градске инфо

Ова пијаца спада у најмање градске пијаце. Иако је мала, она покрива велики део становништва града, те је тако на листи приоритета модернизације и ширења њене површине. У питању је Сателитска пијаца.

Фото: Градске инфо
Мала, али корисна пијаца

Сателитска пијаца настала је 60-их година прошлог века. Назив је добила према четврти на којој се налази – Сателит. С обзиром да је Сателит тек тада почео да се насељава, тако је и ова пијаца служила да расте заједно за овом четврти. Да данас превазилазе некадашње изгледе, и пијаца и четврт, може се рећи, веома су напредовали. Оно што краси пијацу јесте да је од неколико стотина стигла до неколико хиљада посетилаца.

Ову пијацу посећују не само становници Сателита, већ и Новог насеља, али и Телепа.

Пијаца спада у најмању градску пијацу, а ако је меримо са Петроварадинском и Каменичком онда је она трећа најмања пијаца. Површина ове пијаце износи 2000 квадратних метара и има нешто више од 200 тезги, од којих су неке са расхладним витринама.

Пијаца на сателиту има пословне просторе, баш као и друге пијаце у граду, а у њима су се сместили печењара, пекара, пржионица кафе, месара, итд.

На пијаци се свакодневно продају свеже воће, поврће, млечни и месни произдводи, али и кућна хемија, прехрамбени производи, гардароба, цвеће, сокови, уља..

Пијаца се налази на адреси Стевана Хладног 1.

Фото: Градске инфо
Модернизација Сателитске пијаце

С обзиром да је ова пијаца једна од напосећенијих, а иако просторно је много мања од пијаца попут Рибље, Лиманске па чак и Детелинарске, решење је нађено у проширењу. Планом од прошле године ова пијаца требала би да се прошири на, чак скоро четири пута више од досадашње површине, да добије већи број пословних простора, паркинг за посетиоце, као и наткривеност читаве пијаце.

Овим би Сателитска пијаца постала, поред Лимнаске, једна од најмодернијих пијаца.

 

Ova pijaca sinonim je za količinu, a evo i zašto – Pogodite o kojoj gradskoj pijaci je reč?

Преузмите андроид апликацију.