Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Изложба „Поруке на слици“ данас у Културној станици „Еђшег“

Изложба „Поруке на слици“ одржаће се данас у Културној станици „Еђшег“ са почетком у 18.00 часова.
Фото: Градске инфо

Изложба „Поруке на слици“ резултат је рада са децом и младима са аутизмом са територије нашег града. Током радионица, учесници су кроз различите уметничке технике имали прилику да изразе своје мисли, осећања и поруке на начин који је аутентичан и јединствен. Њихова дела не само да приказују њихов таленат, већ нам помажу да боље разумемо њихове унутрашње светове.

Сваки рад који ћете сутра видети прича своју причу. Техника декупажа, коју су користили, омогућила им је да креирају слојевите композиције, пажљиво усклађујући мотиве и боје, док су својим делима додали лични печат. Уметност је постала њихов медијум за комуникацију – алат којим су пренели своје „поруке“ свету.

Ова излжба не представља само израз креативне разноликости, већ и снажан симбол инклузије и потенцијала особа са аутизмом.

Ова изложба је много више од уметничког приказа. То је манифест инклузије, прилика да јавност постане свеснија потенцијала особа са аутизмом и њихових способности. Кроз њихове радове, ми добијамо увид у свет који је често несхваћен, али препун креативности, сензибилитета и унутрашње снаге.

Изложба се одиграва под покровитељством Градске управе за културу Града Новог Сада и Министарства културе Србије.

Modni fotograf Pavel Surovi predstavlja Srbiju na samitu „Put svile Peking 2024“

Преузмите андроид апликацију.