Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Осетите укус планете овог четвртка у Новом Саду (четвртак, 24. октобар)

На Тргу слободе наставља се акција “Прегледана преживела!” где жене старије од 40 година могу обавити бесплатан мамографски преглед. Прегледи трају до 25. октобра, од 9 до 15 часова. Ово је сјајна прилика да даме провере своје здравље, а све то прати изложба фотографија жена које су победиле рак, као инспирација да никад не одустајемо од бриге о себи.
Фото: Градске инфо

Испред Тржног центра “Променада” почиње и фестивал “Taste of Planet”. Ово је фестивал националних кухиња, на којем ће до 3. новембра посетиоци имати прилику да уживају у разноврсним јелима из различитих крајева света. Током ових једанаест дана, амбасадори и представници амбасада понудиће најбоље од своје традиционалне кухиње.

У Културном центру Новог Сада почиње Међународни фестивал краткометражног играног филма “Филмски фронт”, који траје до недеље. Преко педесет краткометражних филмова биће приказано током четири дана фестивала, а улаз је бесплатан, осим за пројекцију филма “78 дана”, чије улазнице можете купити по симболичној цени од 300 динара.

Из “Свратишта за децу” стиже апел за помоћ. Зимске јакне и топла обућа за малишане су преко потребне, нарочито у хладним данима. Донације у виду слаткиша и хране за ужину такође су добродошле. Свратиште очекује већи број малишана у наредном периоду, па је свака помоћ од велике важности.

Вечерас љубитеље културе очекују и два позоришна догађаја: балет “Отело” у Српском народном позоришту од 19 часова, као и представа “Црвенкапа” у Позоришту младих од 18 часова. Ако више волите драму, на Великој сцени СНП-а у 20 часова игра представа “Нека, ја ћу”.

Време у Новом Саду данас је претежно облачно, али без кише. Очекује се температура од 7 до 17 степени, што чини овај дан идеалним за шетњу или учешће у неком од данашњих догађаја.

Plakat „Izvestilac za NDH – Tonino Picula“

Преузмите андроид апликацију.