Почетна > Свет
Свет

Остин: САД нису виделе доказ да се испод болнице у јужном Бејруту налази бункер

Сједињене Америчке Државе нису до овог тренутка виделе доказе да се испод болнице Ал Сахел у јужном делу Бејрута налази бункер покрета Хезболах, изјавио је данас амерички министар одбране Лојд Остин.
Фото: Танјуг/AP Photo/J. Scott Applewhite
Одговарајући на питање новинара о израелским тврдњама, он је казао да САД нису до сада виделе доказе, али ће наставити да сарађују са израелским колегама како би стекли прецизнији и тачнији увид у оно што они наводе, пренео је ЦНН.
Остин је прошлог викенда казао да жели да Израел смањи ударе око либанске престонице, али израелске власти нису послушале тај захтев и прошириле су нападе око Бејрута, наводи тв мрежа.
САД су убедљиво највећи снабдевач Израела оружјем, а према подацима Међународног истраживачког института за мир из Стокхолма (СИПРИ), у 2023. укупно 69 одсто израелског увоза оружја долазило је из САД.
Протеклих недеља, амерички званичници су тражили да Израел побољша хуманитарну ситуацију у Гази и упозорили да у супротном ризикује да му се ускрати војна помоћ, подсетио је ЦНН.
Остин се осврнуо и на питање “цурења” поверљивих докумената у вези са припремом израелског напада на Иран, рекавши да нико из његовог кабинета није именован нити је под истрагом због тог случаја.
Амерички званичници испитују “цурење” два тајна документа америчких обавештајних служби који процењују припреме Израела за одмазду против Ирана.
https://gradskeinfo.rs/solc-obecao-podrsku-maji-sandu-u-borbi-protiv-stranog-uticaja-u-moldaviji-23-10-2024/

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке