Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Концерт Квартета Баланеску славног виолинисте Александера Баланескуа, специјални гост програма је Лајко Феликс

На Номусу у среду, 23. октобра у Синагоги наступа славни квартет „Баланеску“ великог визионара, сјајног импровизатора и виолинисте Александера Баланескуа. Специјални гост концерта: Лајко Фелиx.
Фото: Промо

Александер Баланеску је од самих почетака водио свој ансамбл преко свих музичких граница, залазећи на потпуно непознате територије. Верујући у међусобну комуникацију и флуидност разноврсних музичких стилова и сарађујући са различитим музичарима и групама, из најразличитијих миљеа, од класике, преко фолклора, до попа и електронике, створио је састав сасвим јединственог стила, који изводи исто тако јединствену музику.

Са својим квартетом, али и самостално, сарађивао је с познатим музичарима и саставима, као што су Кејт Буш, Грејс Џоунс, Мајкл Најман, „Крафтwерк“, „Пет Схоп Боyс“, „Депецхе Моде“…

Посебни виолиниста Лајко Феликс за себе каже да свира све – фолк, класику, рок, блуз, џез и импровизоване мелодије. Исто као и Баланеску не прави разлику између музичких стилова и трендова. Онда није ни чуде што су се ова двојица уметника препознала и нашла више пута заједно на сцени.

Очекујте незаборавно, необично, помало откачено, али свакако задивљујуће слушно искуство уз ову двојицу сјајних музичара.

Не пропутите овај концерт и купите карте, док их још има, у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 9х до 14х и на дна концерта од 18х до 20х у холу Синагоге.

Цена карте је 1.500 динара

Promocija knjige Pavla Zeljića „Spina Mundi“ 29. oktobra u Klubu SKCNS

 

 

Преузмите андроид апликацију.