Почетна > Србија
Србија

Гашић и Краљ Мсвати Трећи присуствовали приказу дела способности 72. бригаде

Министар одбране Братислав Гашић и краљ Есватинија Мсвати Трећи присуствовали су данас приказу дела способности 72. бригаде за специјалне операције, у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву, где је приказан тактичко-технички збор дела наоружања и војне опреме.
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

На приказу су представљени и гађање у стрељани, демонстрација борилачких вештина, дејство против терориста у урбаној и руралној средини, као и вежбе с минско-експлозивним средствима и извиђање беспилотним ваздухопловима, наводи се у саопштењу Министарства.

Делегацији Есватинија приказана је и обученост припадника те јединице у верању, руковању хладним оружјем и савлађивање полигона диверзантских препрека.

Том приликом, командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан представио је део новоуведеног наоружања и војне опреме, која је на употреби у тој јединици.

Данашњем приказу присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић и чланови делегације Краљевине Есватини.

Dan sećanja na tragediju Kragujevca oktobra 1941. godine

 

Преузмите андроид апликацију.