Почетна > Бизнис
Бизнис

Kомпаније из Србије на прехрамбеном сајму у Паризу од 19. до 23. октобра

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије организују учешће 36 српских компанија на међународном сајму прехрамбене индустрије СИАЛ који се у Паризу одржава од 19. до 23. октобра.
Фото: Unsplash/Unsplash+

Производни и извозни потенцијал српских компанија је представљен у два национална павиљона – у хали где је изложена понуда готових производа и у хали специјализованој за смрзнуте производе, саопштила је Привредна комора Србије.

Зорана Делић из Центра за организацију сајмова ПKС очекује да ће разноврсна понуда српских производа, пре свега смрзнуто воће и поврће, колачи и џемови, привући велики број посетилаца, купаца и пословних партнера.

„Ове године СИАЛ прославља 60. година постојања, а својом дугогодишњом традицијом представља водећу пословну платформу, током које произвођачи и извозници договарају предстојеће пословне аранжмане са трговцима, купцима, увозницима, дистрибутерима, експертима највећих светских малопродајних трговинских ланаца и представницима ХоРеЦа ланаца продаје“, рекао је Делић, преноси Танјуг.

Навео је да је сајам „СИАЛ“ међународни пословни хаб за промоцију иновативних решења и производа, технологија производње и паковања, као и специјализованих сегмената прехране.

У оквиру два национална павиљона Србије представиће се „ИТН Гроуп“ из Београда, „Лаки“ из Ариља, „Мастер Фруитс“ из Београда, „Фриго-Паун“ из Пожеге „Стамевски“ из Старе Пазове, „Стрела Груп“ из Лесковца, „Сицоберрy“ из Kраљева, као и друге компаније.

Сајам промовише 10 тематских целина у оквиру 11 изложбених павиљона и то: национални павиљони и региони света, готова храна, смрзнута храна, млечни производи, воће и поврће, месо и риба, кондиторски производи, дуготрајни производи, пиће, органска храна и здраве грицкалице.

Тржиште Француске са око 67 милиона становника за српске привреднике представља и искорак у земље Северне Африке и земље Магреба које су даље трговачким везама усмерене ка француском тржишту.

СИАЛ се одржава сваке друге године, а на сајму ће се представити више од 7.500 излагача из 127 земаља са преко 400.000 висококвалитетних производа.

Очекује се посета више од 285.000 посетилаца.

Novac mađarske vlade za naše poljoprivrednike

Преузмите андроид апликацију.