Почетна > Бизнис
Бизнис

Новац мађарске владе за наше пољопривреднике

Мађарска влада је посредством Фондације „Просперитати”, са седиштем у Суботици, издвојила 7,7 милиона евра за подршку пољопривредницима Војводине који имају двојно држављанство.
Фото: Unsplash/Unsplash+

На свечаности у Спортском центру у Бечеју 695 ратара и сточара потписало је уговоре којима им се одобравају новчани износи за опремање газдинстава и куповину механизације.

Ови пољопривредници били су успешни на конкурсу који је за опремање пољопривредних газдинстава расписала Фондација „Просперитати”. Ово је седми пут у последњих осам година да пољопривредници на овај начин могу да обнове или прошире газдинства.

Конкурси су расписивани по различитим основама: од куповине пољопривредног земљишта или кућа на селу за младе парове, до набавке матичног стада и механизације. Овога пута конкурс је расписан за доделу финансијске помоћи за улагање у пољопривредну опрему на газдинствима, односно побољшање радних услова.

Свечаности у Бечеју присуствовао је др Балинт Пастор, председник Савеза војвођанских Мађара, као и Левенте Мађар, заменик министра за спољну економију и спољне послове Мађарске.

„Упркос свим тешкоћама које су нас стигле у протеклих више од једног века, ми смо и даље овде код куће и желимо овде и да останемо. Зато они који се баве пољопривредом и желе да обрађују земљу предака, да се прошире, да се развијају и буду конкурентни, да обезбеде посао и за друге чланове наше заједнице, учествују на конкурсима Фондације ’Просперитати’”, рекао је др Балинт Пастор на свечаности у Бечеју.

На скупу у Бечеју речено је и да је Мађарска посредством ове фондације у последњих осам година пружила подршку различитим учесницима привредног живота у овој средини, укупне вредности 450 милиона евра.

Ministarstvo poljoprivrede: zadržana ista vrednost aflatoksina M1 u sirovom mleku

Преузмите андроид апликацију.