Почетна > Србија
Србија

Наступ Републике Српске на Сајму књига отвориће министри културе Србије и РС

Репрезентативни наступ Републике Српске на 67. Међународном београдском сајму књига данас ће беседама отворити министар културе Србије Никола Селаковић и министар просвете и културе у Влади РС Жељка Стојичић.
Фото: НС уживо

Како је саопштено из Установе за унапређење економске, научно-техничке, културне и спортске сарадње између Републике Српске и Републике Србије, у уметничком програму свечаног отварања биће приређен и кратки музичко-сценски програм, под насловом „Отаџбина је веза која нас спаја са људима нашег рода и језика“, што је и слоган овогодишњег наступа Републике Српске на београдском Сајму књига, који је позајмљен из уводника првог броја часописа Отаџбина“ који је у Бањалуци 1907. године покренуо Петар Кочић.

Након свечаног отварања, прва промоција је на штанду Републике Српске на којој ће бити представљена књига „Крај бала вампира“, аутора Милана Љепојевића у издању „Графид“ Бања Лука, а потом ће ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина представити своја издања.

Своја издања представиће и Универзитет у Источном Сарајеву, а Крајишки културни центар „Свети Сава“ Бањалука представиће књигу: „Комунистички злочини на Кордуну-паралеле са другим крајевима Југославије“, аутора мр Миле Дакића из Војнића.

На овогодишњем 67. Међународном београдском сајму књига Република Српска биће представљена са 134 наслова на 47 промоција које ће бити одржане од 21. до 26. октобра у сали „Васко Попа“ и на штанду Представништва Републике Српске у Србији.

Репрезентативно представљање књига које су издавачи и аутори из Републике Српске објавили између прошлогодишњег и овог београдског сајма организовало је, као и свих тринаест до сада, Представништво Републике Српске у Србији.

Selaković: Važno da se naše kulturno-istorijsko nasleđe predstavi na pravi način

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке