Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Понедељком само радно! (понедељак, 21. октобар)

Овог понедељка температура ће се кретати од 8 до 18 степени. Неколико интересантних дешавања, једно веома важно дешавање, планирани радови и измене режима саобраћаја су данас на располагању свима који живе у Новом Саду.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује данас у Новом Саду:

Бесплатни мамографски прегледи за све жене старије од 40 година на Тргу слободе од данас до 25. октобра! Прегледана, преживела!
Фото: Pixabay/marcojean20

Мобилни мамографи биће постављени у центру Новом Саду, на тргу Слободе од 21. до 25. октобра од 09:00 до 15:00 часова.

Жене које могу да се прегледају треба да испуњавају следеће услове:
  • Да имају више од 40 година и да нису у програму праћења било каквих промена на дојкама у некој од здравствених установа
  • Да је од последње мамографије прошло годину дана

Поред прегледа, цео догађај прати и изложба фотографија жена које су победиле рак, као инспирација и подстрек свим женама да буду храбре и да се прегледају.

У част Фореу. Трибјут то Фауре од 20:00 часова у Синагоги.

Програм „У част Фореу“, поводом 100 година од смрти знаменитог француског композитора Габријела Фореа, осмислио је пијаниста Ерик ле Саж. Овог музичара светски медији сложно описују као типичаног и врло цењеног представника француске пијанистичке школе, истичући његов суптилни звук, кристалну јасноћу, урођени осећај за форму и поетско фразирање.

Габријел Форе је, с друге стране, имао кључну улогу у обнови француске музике у духу традиције, односно у успостављању аутохтоног француског стила композиције, очишћеног од немачких утицаја. Он је био много више од композитора једног импозантног и вољеног дела – Реквијема, како га већина данас препознаје.

Увидећи Фореов значај за развој француске музике, као и лепоту његових дела, Ерик ле Саж је снимио албуме с композиторовим комплетним камерним делима с клавиром и свим ноктурнима.

Фото: Градске инфо
У 19 часова, у Галерији СУЛУВ, биће отворена изложба Љубомира Вучинића под називом R O M A N T I C_RAW.

Изложба ће трајати до 8. новембра 2024. године.

Љубомир Вучинић (1956) завршио је основне и магистарске студије графике на Академији уметности у Новом Саду са темом ОТПОР-ОТИСАК и графичком мапом ЗБИЈЕНО_ изабраном темом из предмета Визуелна култура.

Од 2005. до 2021. године бавио се педагошким радом на истој институцији у звању професора за уже стручну област цртеж. Љубомир Вучинић је заступљен на селективним и кустоским изложбама које презентују савремену ликовну сцену Србије у земљи и иностранству, учесник је у релевантним националним пројектима, награђиван је националним наградама и признањима за аутентичан допринос ликовној уметности.

Представа „Заједнички стан“, 21. октобра у Градској концертној дворани
Фото: new.gigstix.com

Када муж и жена одлуче да се разведу, а живе у заједничкој кући где раде своје послове и за освету желе да доведу своје љубавнике — настаје комедија ЗАЈЕДНИЧКИ СТАН. Комедија ће вас насмејати до суза.

У Српском народном позоришту можете погледати две представе.
  • Евгеније Оњегин од 19:00 часова
  • Последњи балкански вампир од 19:30 часова
Измена режима саобраћаја у центру града.

Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“ Нови Сад данас почиње радове на изградњи вреловодног прикључка за објекат у Масариковој улици 13-15.

Због поменутих радова, према Решењу Градске управе за саобраћај и путеве, одређује се привремена измена режима саобраћаја.

За време извођења радова, обуставља се саобраћај у делу Масарикове улице од броја 13 до броја 17 и укида се паркинг у зони радова.

Улица Вука Караџића у делу од Масарикове улице до Улице војводе Бојовића постаје двосмерна и укида се паркиралиште са парне стране у овој улици.

Напомена:

Планирани рок за завршетак радова је 18. новембар 2024. године.

Због планираних радова Електродистрибуције Нови Сад, без воде ће од 12 до 14 сати бити Поповица и Парагово.

Уживајте!

Vetar koji miriše na picu! Novosadska picerija našla se na listi top 100 pica na svetu – ako razmišljate gde “na klopu”, više nema dileme

Преузмите андроид апликацију.