Почетна > Нови Сад

Нови Сад Фудбал

Лалатовић: Морамо да поправимо дефанзиву и да будемо гладни, Воша мора да игра Европу

Тренер Војводине Ненад Лалатовић спреман је за свој повратнички деби на клупи „старе даме“.
Фото: ФК Војводина

Јединство са Уба ће бити први ривал Војводине са Ненадом Лалатовићем, који је по трећи пут преузео Војводину и верује у позитиван резултат и бољу игру у мечу 12. кола Моцарт Бет Супер лиге Србије.

„Јако ми је драго што сам се вратио својој кући. Никад нисам заправо ни отишао, јер сам увек духом био овде. Веома сам срећан, јер сам поново у клубу који волим”, почео је своје излагање Лалатовић и додао:

„Анализирали смо Јединство и сав фокус је био на њима ових дана. Ми морамо да будемо мотивисани, исто као што ће они бити мотивисани против нас. Не можемо да мислимо да ћемо победити само зато што носимо дрес Војводине. Морамо да поправимо дефанзиву, јер примамо превише голова. Примили смо по три од Чукаричког и ТСЦ-а, Радничког, изгубили смо од Новог Пазара и о томе сам причао играчима. Фудбал се игра у оба правца, не само са лоптом у ногама. Прво морамо да поправимо то, да не примимо гол, а када успемо у томе, онда ће наш квалитет напред донети те голове. О офанзивним карактеристикама не треба трошити речи, причао сам о томе са председником Збиљићем и спортским директором Јовановићем. Несхватљиво ми је да је пропуштена шанса да Војводина игра групну фазу Лиге конференција, што је два пута успео ТСЦ. Војводина наредне године мора да игра групну фазу у Европи и то је моја велика жеља, наравно и да освоја трофеје и да побеђује. Овај тим заслужује да буде међу прва три у Србији.”

Он се осврнуо и на претходну пријатељску утакмицу против Зенита.

„Наравно да нам је Зенит много тога показао, али опет морам да поновим да смо стигли у пет ујутру, онда у седам увече играли без неколико стандардних играча. Али још једном смо примили превише голова и опет смо имали проблема у дефанзиви, која не почиње од одбране, већ од напада. Морамо да будемо агресивнији, да будемо ближе играчу, да покажемо већу жељу… Сигуран сам да ће моји играчи показати реакцију већ сутра. То се може наслутити по томе како су тренирали током недеље. Моји захтеви су другачији. Екипа мора да буде физички спремна и верујем да ћемо бити све уигранији. Тамо терен није велик, нити претерано квалитетан, очекујем много навијача и прави спектакл. Увек ћемо ићи на победу, али за то је потребно да будемо гладни на терену”, нагласио је 46-годишњи стручњак.

Нови стратег Лала открио је да су Кејлеб Зади Сери и Марко Полетановић санирали повреде, те да ће бити на располагању у суботу.

„Сери и Полетановић су спремни и биће у конкуренцији за меч. Сигурно да ће бити одређених промена у саставу у односу на претходни период. Али исто тако, ви знате да ја нисам неки љубитељ ротација и да тим који побеђује не волим да мењам. Једноставно, код мене играју само најбољи. Име и презиме ме не занима, само учинак и да Војводина побеђује. Они који буду најбоље тренирали и који буду жељни да врате Војводини стари сјај, они ће играти.”

Лалатовић сматра да екипа мора да научи да игра у различитим формацијама, како би током утакмица могла да се прилагођава на резултат. У претходном мечу против Зенита, луцидни тренер је почео са пет играча позади, нешто што је практиковао и током свог боравка у Лучанима.

„Екипа мора да зна да игра у свим формацијама. Мислим да је у неколико наврата ове сезоне требало да промени формацију како би сачувала резултат и победила. Рецимо против Крагујевца када је водила 2:0, па и у Новом Саду против Радничког. Не видим проблем у томе да када водимо, у последњих 15, 20 минута променимо формацију и сачувамо три бода.“

Говорио је шеф стручног штаба Старе даме и о офанзивним проблемима, који су се јавили након повреде Алексе Вукановића и одласка Михаила Ивановића.

„Нажалост, не можемо да рачунамо на Вукановића, али сигуран сам да ће се он вратити јачи и да ће донети много радости навијачима Војводине. Неће бити лако пронаћи тог правог голгетера. Али када нападач да гол, онда је заслужан цео тим. Исто тако када кажем да је дефанзива слабија, то не кажем због одбрамбених играча, већ зато што је негде у нападачком делу терена направљен пропуст. Зато увек морамо да играмо као тим, на гол више и верујем да ћемо бити ефикаснији него до сада. Задовољан сам играчима, није лако прилагодити се мојим захтевима. Мислим да ће успети, јер имају невероватан квалитет и потенцијал – апсолутно заслужују да носе дрес Војводине. Сигуран сам да ће већ у суботу показати да је Војводина случајно седма и да су киксеви код куће такође били случајност”, закључио је Ненад Лалатовић.

Radnički iz Sremske Mitrovice prvi Vošin rival u Kupu Srbije

Преузмите андроид апликацију.