Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево коју храну треба да избегавате ако планирате да пијете

Јутро након изласка може бити изазовно ако сте попили превише пића и нисте се добро припремили за мамурлук. Стручњаци откривају коју храну треба да избегавате ако планирате да пијете.
Фото: Pixabay/ pen_ash

Ево шта треба избегавати да се ујутро не бисте борили са мамурлуком.

На врху листе намирница које треба избегавати пре конзумирања алкохола су слане грицкалице, заслађена храна и млечни производи.

Једење ових ствари пре изласка са пријатељима може бити веома непријатно.

Намирнице попут кокица и чипса изгледају примамљиво, али доприносе дехидрацији на сличан начин као и алкохол.

Превише сланих грицкалица такође доводи до надимања и задржавања течности. Ово спречава ваше тело да ефикасно избаци алкохол и може погоршати симптоме мамурлука следећег дана.

Слатка храна и угљени хидрати попут тестенине и хлеба такође могу погоршати ефекте алкохола, јер ваше тело претвара угљене хидрате у шећер.

Ово може довести до пораста нивоа шећера у крви, а затим и пада. Ова брза промена може имати велики утицај на то како се осећате.

Нагли пад шећера у крви може учинити да се осећате уморно, уморно и подложнији ефектима алкохола.

Као што је поменуто, такође препоручује се да се држите даље од млечних производа као што су сир, јогурт и млеко пре него што пијете алкохолна пића.

Млечни производи заправо могу да успоре варење, узрокујући да се алкохол задржи у стомаку дуже него обично, што може иритирати слузницу желуца и довести до мучнине или надимања.

Jutarnji anti-stres tretman: Psiholozi kažu da ovih 5 pesama utiče pozitivno na naš mozak kad se probudimo

Преузмите андроид апликацију.