Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Бесплатни мамографски прегледи за све жене старије од 40 година на Тргу слободе од 21. до 25. октобра! Прегледана, преживела!

Октобар је Међународни месец борбе против рака дојке. Као и у фебруару ми смо пожелели да скренемо пажњу свим женама колико је превенција важна и да посветимо цео октобар превенцији и борби против рака дојке.
Фото: Pixabay/marcojean20

Наша колегиница Јелена Вујовић, која је излечена од карцинома дојке је и овог октобра иницијатор акције, она је свесна колико су важни редовни прегледи и колики је њихов значај у откривању рака дојке у раној фази.

Баш зато што смо заједно са њом преживели све фазе лечења и зато што смо свесни да жене врло лако нађу изговор и не оду на прегледе, по други пут ове године организујемо бесплатне мамографске прегледе за 300 жена старијих од 40 година.

Мобилни мамографи биће постављени у центру Новом Саду, на тргу Слободе од 21. до 25. октобра од 09:00 до 15:00 часова.

Жене које могу да се прегледају треба да испуњавају следеће услове:
  • Да имају више од 40 година и да нису у програму праћења било каквих промена на дојкама у некој од здравствених установа
  • Да је од последње мамографије прошло годину дана
Поред прегледа, цео догађај прати и изложба фотографија жена које су победиле рак, као инспирација и подстрек свим женама да буду храбре и да се прегледају.

Све додатне информације о кампањи „Прегледана, преживела!“ можете пратити путем наших друштвених мрежа, где ће бити објављена актуелна дешавања.

Jelena Vujović, Jako važna tema | Podkast života Koki #16

Преузмите андроид апликацију.