Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Блиско“ са камерном музиком: Треће издање фестивала Стефана Миленковића у Новом Саду

Треће издање фестивала „Блиско“, који окупља међународно познате уметнике и уметнице и звезде у успону из Србије и света, са циљем приближавања камерне музике најширој публици, биће одржан од 1. до 3. новембра у Новом Саду, у Градској концертној дворани.
Фото: Промо

Улазнице ће бити у продаји од данас, по промо цени од 600 динара, док ће за поклон концерт у недељу улаз бити слободан, али уз обавезну улазницу/позивницу, коју је потребно преузети на продајном месту Гигстиx-а.

Фестивал који је започет на иницијативу светски познатог и признатог виолинисте, Стефана Миленковића, основан је са идејом да окупи неке од најбољих музичара у циљу тродневног извођења и презентације најлепших и најзахтевнијих дела камерног музичког стваралаштва, уз тежњу ка изврсности и иновацијама.

На свечаном отварању фестивала „Блиско“, 1. новембра у 20 часова, поред Стефана Миленковића, као солисти наступиће врхунски музичари виолинисти Роберт Лакатош, Теофил Миленковић и Уна Станић, као и виолончелста Дмитри Коузов, који ће публици заједно са градским гудачким оркестром Камерата Нови Сад, приредити незаборавно музичко искуство.

Прво вече биће у духу барконих салонских окупљања за која су камерна дела Јохана Себастијана Баха, Антонија Вивалдија и Волфганга Амадеуса Моцарта, била компонована.

Други вече фестивала обележиће стилски разноврстан уметнички програм са епитетом најзначајнијих дела у историји камерног музичког стваралаштва, која ће поред групе виолиниста Стефана Миленковића, Роберта Лакатоша, Уне Станић и виолончелисте Дмитрија Коузова, извести виолиста Јожеф Бисак, пијаниста Петер Лаул и кларинетиста Огњен Поповић.

На трећој вечери овогодишњег издања, музичари Стефан Миленковић, Роберт Лакатош, Уна Станић, Јожеф Бизак, Дмитриј Коузов и Петер Лаул, затвориће овај фестивал камерне музике представљајући дела Бетовена, Прокофјева и Дворжака и на тај начин, још једном представити индивидуалност и креативност музичког изражавања, разноликост музичке форме.

Улазнице за прва два дана фестивала се могу пронаћи на свим продајним местима Гигстиx-а и онлајн на њиховом сајту: gigstix.com

Улазнице је могуће купити и преузети свим данима, осим недељом, када су продајна места Гигстиx-а затворена.

Pozorišni festival „Upad“ startuje 29. oktobra do 4. novebra

 

 

Преузмите андроид апликацију.