Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Пошта Србије уводи роботе – Нови Сад међу првим градовима

У складу са све већим обимом послова, Пошта Србије уводи роботе за сортирање пошиљки у своје центре. До краја године, роботи ће бити уведени у пет градова, укључујући и Нови Сад, што ће убрзати процес доставе пошиљки и олакшати послове запосленима.
Фото: Танјуг/Пошта Србије/Вук Бранковић

Како је изјавио директор Поште Србије, Зоран Анђелковић, примена вештачке интелигенције постаје све присутнија у функционисању поштанских служби.

“Пошта Србије жели да буде у корак са светом, а можда и испред већине”, истакао је Анђелковић за РТС, нагласивши да ће се роботи за сортирање увести у Београд, Нови Сад, Краљево, Крагујевац и Ниш.

Увођењем ових иновација, процес сортирања пошиљки ће бити знатно бржи и ефикаснији.

Истовремено, ово ће олакшати посао запосленима у поштама, омогућавајући им да се више фокусирају на друге аспекте рада.

Анђелковић је подсетио на важност одржавања традиционалног поштанског саобраћаја, посебно у вези са писмима, и нагласио да, иако се нове технологије уводе, неке традиционалне услуге, попут слања писама и даље остају важне.

Последњих година, због пораста онлајн куповине преко апликација као што је “Тему”, Пошта Србије је значајно повећала обим посла. Увођење робота у поштанске центре ће омогућити да се овај раст ефикасније управља и побољша брзина доставе пошиљки.

Поред технолошких иновација, Пошта Србије ће наставити да одржава традиционалне поштанске услуге, упркос све већем утицају вештачке интелигенције у модерним операцијама.

EK zahteva od „Temua” da objasni svoje poslovanje

Преузмите андроид апликацију.