Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Фестивали, базари, концерти и премијере! Све је стало у овај октобарски петак! (петак, 18. октобар)

Знамо сви да је петак највеселији дан у недељи. Петак је синоним за добар провод! Тако је и овог петка, одлична забава на сваком ћошку Новог Сада.
Фото: Градске инфо

Овог петака температуре ће се кретати од 8 до 18 степени.

Ево шта нас очекује данас у Новом Саду:

И овог петка и суботе, 18. и 19. октобра можете посетити Новосадску цветну пијацу, која се одржава пети пут ове јесени на платоу Спортског и пословног центра „Војводина“.

Фото: Промо
Радно време Новосадске цветне пијаце је:
  • петак, од 8.00 до 19.00 часова
  • субота, од 8.00 до 18.00 часова

У оквиру манифестације биће одржане и:
– радионице о значају садње намењене ученицима од првог до четвртог разреда, у три термина (09:00-10:00, 10:30-11:30 и 11:45-12:45 ),
– акција замене старог папира са саднице, коју реализује Инжењери заштите животне средине (петак 8:00-19:00, субота 8:00-13:00 часова).

Као и увек, излагачи су припремили велик избор цвећа, садница, семена, луковица и опреме за хортикултуру, за што бољи изглед дворишта, башти, тераса и домова оплемењених зеленилом.

Такође, очекује вас и избор меда, хране и рукотворина. Новосадске цветне пијаце је подржала Градска управа за заштиту животне средине, Градска управа за привреду и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Данас почињу Новосадске музичке свечаности

Овогодишњи фестивал Номус, једна од најугледнијих међународних манифестација посвећених уметничкој музици са ових простора, отвараће наступ Војвођанског симфонијског оркестра под палицом маestra – Габријела Бебешеље.

Солиста на најављеном концерту у Синагоги биће наш баритон светског реномеа, Жељко Лучић.

Фото: Промо

Детаљи о сваком номусовском програму налазе се на линку.

„Start up“ Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци.

Организациони тим Новосадског ноћног базара позива вас на ново издање догађаја „Start up“ Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци, у петак, 18. октобра са почетком у 18.00 часова.

Фото: Промо

Овог пута тема Новосадског ноћног базара је – винска култура.

Цео концепт новог пројекта замишљен је тако да се на базару представе, пре свега, излагачи који никад нису излагали, а да 1/3 представљају излагачи који имају искуства, како би дошло до размене искуства, покретања нових бизниса и олакшавање даљег процеса развоја и једнима и другима.

Од 18.00 часова будите на Рибљој пијаци да се одлично проведете и подржите нове излагаче.

У Српском народном позоришту можете погледати представу „Бертове кочије или Сибила“ од 19:30 часова.
Фото: Градске инфо
“Црвенкапа”- премијерно у Позоришту младих.

Представа “Црвенкапа”, по тексту и у режији Саше Латиновића, инспирисаног истоименим бајкама Шарла Пероа и Браће Грим, биће премијерно изведена од 19:00 сати, на Малој сцени Позоришта младих.

Октобарске репризе су 19, 20, 24 и 27. октобра. Представа се игра за децу од три и више година. Свима позната бајка биће испричана у маштовитој визији Милице Грбић Комазец, која је ауторка тотал дизајна представе: костима, сценографије и лутака. Духовити сонгови Мирјане Растовић обучени су у одличну музику Данила Михњевића, а да сви кораци глумачке екипе буду осветљени правим.

Концерт у Хали 2 Новосадског сајма Кенди & Стерео Банана.

Кенди / Пабло Кенеди са својим најновијим албумом “Додирне тачке” али и старим хитовима стиже поново у КЦ ХАЛУ 2 , Новосадског сајма заједно са чувеним хип хоп саставом Стерео Бананаод 21:00 час.

Вечерас почиње јубиларно десето издање Фестивала српског подземља у СКЦНС Фабрици.
Фото: Facebook.com/skcnsfabrika

Јубиларно десето издање Фестивал српског подземља одржаће се 18. и 19. октобра.

Првог дана наступају словеначки тхрасх/гроове металци КАОЗ, загребачки гот ветерани Phantasmagoria и српски блак метал култ „The Stone“.

Другог дана наступиће спеед метал „манијаци“ Бомбардер, ветерани београдске пунк сцене „Vox Populi Official“, новосадски хардкор бенд „First Flame“ и њихови суграђани „Ground Zero“ са својом визијом танке линије између метала и хардкора, један од најактивнијих метал бендова „Infest Serbia“, те кикиндски гроове металци доwнстроy који славе двадесет година постојања.

Ликовни део програма у целости је посвећен Дамиру Павићу Септику који је недавно преминуо.

Позивамо уметнике и друге визуелне ствараоце да на себи својствен начин ураде омаж Дамиру и Септик Арт стилу.

У продаји се налазе само једнодневне улазнице које могу да се купе по цени од 1.000 динара на сајту „Gigstix-a и на свим продајним местима  док ће на дан одржавања фестивала моћи да се купе и на билетарници Фабрике по цени од 1.500 динара.

Капацитет је ограничен на 300 улазница по дану због распореда простора у СКЦНС Фабрици у ком ће поред бине, бити и излагачки и ликовни део програма.

Уживајте!

Vetar koji miriše na picu! Novosadska picerija našla se na listi top 100 pica na svetu – ako razmišljate gde “na klopu”, više nema dileme

Преузмите андроид апликацију.