Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Отворено првенство Фрушке горе у суботу, 9. новембра, на Главици

Атлетско-рекреативни клуб „Фрушка гора” из Новог Сада 9. новембра организује 12. Отворено првенство Фрушке горе у планинском трчању које ће се одржати на локалитету Главица, код планинарског дома „Занатлија”, у 11.30 часова.
Фото: АРК „Фрушка гора“

Манифестација у програму има две трке. Мала трка је дужине 6 километара, што износи један круг, а Велика трка дужине два круга, илити 12 километара. Пријаве су отворене и трају до понедељка, 4. новембра до 15.59 сати, искључиво преко портала trka.rs.

„Отворено првенство Фрушке горе у планинском трчању, са називом које у себи садржи и само име клуба, је настало као потреба да се сиђе са асфалта на ком сваконевно тренирамо и пређе на меке стазе шуме. Ова традиција, поред редовних тренинга у шуми, се одржала до данас, па је тако пред нама дванаесто издање. Мада ово јесте трка, пласман је у другом плану. У први план стављамо дружење у здравом амбијенту уз шољу чаја или куваног вина. А само трчање по планини је посебан вид тркачког мазохизма у ком наши тркачи баш уживају. Блато са патика и опреме опере машина, а осмехе на лицима након успешно завршене, не баш лаке трке, не може нико обрисати“, x §истичу из АРК „Фрушка гора“, који је основан 2008. с циљем да популаризује рекреативно трчање.

12. Otvoreno prvenstvo Fruške gore u planinskom trčanju

О Атлетско-рекреативном клубу „Фрушка Гора”

Клуб организује и чувени Ноћни маратон, који је ове године прославио мали јубилеј, 15 година постојања, као и Рециклажни маратон, који ће 6. децембра бити одржан 12. пут.

„Циљ клуба је, пре свега, популаризација рекреативног трчања, због чега је и основан. Главна сврха трка које организујемо је промовисање спорта као здравог начина живота и наглашавање да се спортом могу бавити сви, да није резервисан само за врхунске спортисте. На трци са неколико стотина тркача има места само за троје на постољу. Међутим, поента је да се сви осећају као победници, јер они то и јесу пошто су победили сами себе. Стога сви и добијају финишерске медаље. Мислимо да смо у намери да популаришемо трчање, и спорт генерално, успели, јер је данас број рекреативних тркача веома порастао. Оно што је порасло јесте и број трка. Данашњи календар сваког тркача преплављен је тркама где они треба да одлуче на којима ће учествовати. Ми се трудимо да на нашим тркама понудимо нешто што је другачије“, наводе из клуба.

За крај желимо да напоменемо да у ноћи између 26.10. и 27.10., када се померају казаљке на сату, на нашем кеју, ћемо организовати пети пут трку Време ради за нас. Ово је јединствена трка у региону, а инспирина је сличном која се, са прекидима, одржава већ више од 30 година у студентском кампусу у Делфт-у, Холандија. Старт трке је 2:00 (оних првих), а циљ нешто после 2:00 (оних других), тако да многи тркачи заврше тако да разлика у времену старта и циља буде мања од актуелног светског рекорда (мушки 57:31, а женски 1:02:52). Трка је бесплатна и пријаве су такође преко портала trka.rs

Такође позивамо све да, ако не могу да истрче полумаратон, се пријаве да помогну у организацији ове, свакако јединствене трке.

5. Vreme radi za nas – VRZiNo kolo

Ministarstvo dodeljuje studentske stipendije za nedostajuća zanimanja od 19.800 dinara – pogledajte koja su zanimanja u pitanju


Преузмите андроид апликацију.