Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Градоначелник Ђурић на конференцији локалних лидера Кине и земаља Централне и Источне Европе

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, присуствује 6. Конференцији локалних лидера Кине и земаља Централне и Источне Европе, која се одржава у Јантају, у кинескојпровинцији Шандонг.
Фото: Град Нови Сад

Ђурић је истакао да учешће на овој конференцији представља значајан корак ка даљој међународној промоцији Новог Сада и привлачењу инвестиција.

Фото: Град Нови Сад

„У складу са стратешким циљевима Града, учешће на овом скупу доприноси јачању међународне сарадње и привлачењу инвестиција, што дугорочно доноси бенефите за грађане Новог Сада. За наш град веома су значајни инфраструктурни пројекти које радимо са кинеским компанијама, које реализују важне пројекте у Новом Саду, укључујући изградњу нових мостова, железнице и ауто-путева. Надам се да ће у наредним годинама компаније из Шандонга, бити активни учесници Пољопривредног сајма у Новом Саду, који може додатно повезати наше привреде и довести до нових инвестиција. Ово су конкретни примери како овај вид сарадње може унапредити квалитет живота наших грађана“, рекао је градоначелник Ђурић.

Фото: Град Нови Сад

Градоначелник Ђурић је истакао да ће Град Нови Сад 2027. године бити град са три нова моста, између осталог и захваљујући изузетно плодоносној сарадњи са кинеским компанијама.

Фото: Град Нови Сад

„Почетком октобра ове године у нашем граду потписан је Уговор за изградњу пешачко-бициклистичког моста који ће градити компанија „Схандонг Хи-Спеед“. Ово је трећи нови мост у Новом Саду, с обзиром на то да се два већ граде, и то један у наставку Булевара Европе, који такође гради „Схандонг Хи-Спеед“, и други код Петроварадина на Фрушкогорском коридору, који гради кинеска компанија „ЦРБЦ““, нагласио је Ђурић.

Sajam saobraćaja u Novom Sadu – mesto zajedničkog doprinosa bezbednijem saobraćajnom okruženju


Преузмите андроид апликацију.