Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Граду Новом Саду уручена плакета поводом 60 година рада Геронтолошког центра – ове године подршка из градског буџета 201,5 милиона динара

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Соња Радаковић присуствовала је прослави 60 година рада Геронтолошког центра „Нови Сад“. На свечаности одржаној у клубу „Оаза“ у објекту Геронтолошког центра „Лиман“ њој је в. д. директора Ненад Башић уручио Плакету за допринос Града Новог Сада у раду и развоју те установе. Радаковић је том приликом истакла да Град пружа континуирану подршку раду Геронтолошког центра и тиме показује своју посвећеност унапређењу услова живота најстаријих Новосађана.
Фото: Град Нови Сад

– Свим запосленима честитам овај значајан јубилеј. Они су ти који чине да се корисници осећају добро у својим старијим годинама и драго ми је што чујем да су веома задовољни нивоом услуга. Сматрам да је управо то најбоља похвала и круна шестодеценијског рада ове установе. Иако је улогу оснивача Геронтолошког центра „Нови Сад“ преузела АП Војводина, такође и Град Нови Сад финансира његов рад и континуирано ради на томе да квалитет услуга, који је на већ високом нивоу, буде још бољи. Градска управа за социјалну и дечију заштиту, ове године издвојила је средства од преко 201,5 милиона динара и то за Прихватилиште, Услугу помоћи у кући и за Клубове за одрасла и старија лица при Геронтолошком центру „Нови Сад“, Дневни боравак за одрасла и старија лица, као и за програме унапређења Дневног боравка за бескућнике и транспорта санитетом – рекла је Соња Радаковић.

Геронтолошки центар „Нови Сад“ је свој рад започео 1964. године у Дому „Футог“ кад је збринуо првих 80 корисника. До данас, та Установа је пружила услугу за око 16.000 корисника у домском смештају, као и дневне услуге у заједници за неколико хиљада корисника. Данас је то друга установа за одрасле и старије у Републици Србији по величини, али и установа са највећим бројем лиценцираних услуга које интегрисано пружа.

Поред Града Новог Сада, захвалнице су у оквиру свечаности, додељене и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Центру за социјални рад Новог Сада, као и Градској организацији Црвеног крста.

Izmena režima saobraćaja u Ulici Novosadskog sajma

Преузмите андроид апликацију.